Vorige

Het Anaula Nature Resort ligt aan de oever van een prachtig eiland in de Boven-Suriname rivier dichtbij de Ferulassivallen. Het eiland, 11 hectare groot, bevindt zich op circa 2.5 uur rijden en 1 uur varen vanaf Paramaribo. Deze tour naar het Anaula Resort in het indrukwekkende binnenland van Suriname is ook erg populair onder de trips die Suriname te bieden heeft. Anaula biedt u de kans een onvergetelijke avontuur te beleven midden in het maagdelijke Amazone Regenwoud.

Wat gaan we doen?
Vandaag beginnen we aan onze natuur- en cultuurbelevenis en vertrekken vanuit Paramaribo in zuidelijke richting. Onderweg passeren we de indrukwekkende woudreuzen en dorpen gelegen aan deze weg. Na ongeveer 190 km komen we aan bij het aanmeerplaatsje Atjoni om vervolgens te beginnen aan een enerverende korjaaltocht. We varen circa 50 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferullasivallen, waar u tevens zult overnachten. Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen. Tevens passeren wij de onstuimige Jaw-Jaw stroomversnelling.
Na een lichte lunch in buffetvorm in onze prachtige eetzaal, zal het inchecken geschieden.Hierna hebt u even de gelegenheid het resort te verkennen.
In de voormiddag varen we per korjaal naar een nabij gelegen zwemgelegenheid, in de Ferullasi stroomversnelling, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijke bruisbad. Voor het diner gaan wij een spannend avontuur tegemoet op zoek naar kaaimannen. Tevens kunt u tijdens deze nachtelijke vaartocht genieten van de prachtige sterrenhemel en de totale stilte van de Amazone regenwoud ervaren.

Dag 2, Na het ontbijt varen we per korjaal naar het dorp Nieuw- Aurora voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de locale bevolking en met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Wij brengen een bezoek aan de missiepost met ondermeer een kerk, een lagere school en een medische post. Omstreeks 16.30 uur maken wij een boswandeling op het eiland, waarop het resort zich bevindt. Tijdens deze boswandeling krijgt u uitleg over het lokaal medicinaal gebruik van planten. 3-Daagse tour Anaula Nature Resort SurinameIn de avonduren kunt u genieten van een heerlijk diner. Na het diner kunnen wij genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor ons worden uitgevoerd. Door onze gids zal er uitleg worden gegeven over de inhoud en betekenis van deze dansen.
Noot: de culturele dansavond wordt slechts aangeboden bij een minimum aantal van 8 gasten.

Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. U kunt zwemmen, een boswandeling maken, relaxen aan het zwembad of in een hangmat, of in alle rust genieten van de natuur. Na de lunch varen we terug naar Atjoni, vanwaar we per bus vertrekken naar Paramaribo.

Please note that the program is subject to change(due to cultural or weather conditions)

Wat is inbegrepen?
Transport per bus&boot , accommodatie, alle maaltijden, snacks en fruit, water, sap/siroop, koffie/thee Tourgids. Alle activiteiten zoals aangegeven.
Met eventuele voedingsrestricties, wordt ook rekening gehouden.

Wat mee te nemen?
• Zaklantaarn met reserve batterijen
• Een hoofddeksel (pet/hoed)
• 1 Lange broek en overhemd met lange mouw tegen verbranding en ‘s avonds tegen muggen
• Voldoende film en /of videoapparatuur
• Luchtige kleding
• Badhanddoeken
• Zwemkleding
• Regenmantel of poncho of paraplu
• Gympen en waterschoenen
• Insecten afweermiddel
• Zonnebrandolie
• Persoonlijke spullen
• Surinaams geld voor het kopen van souvenirs en uw eventuele berekening
• Paspoort

 

€ 260,- p.p