Vorige

Waar ligt Awarradam?

Diep verborgen in het Amazone regenwoud van Suriname, ligt het exotische Awarradam Jungle Lodge & Spa op een idyllisch eiland, nabij de Awarradam stroomversnelling. Awarradam ligt op ongeveer 225 km afstand van Paramaribo.

Van hieruit is het een half uur varen naar de meest stroomafwaarts gelegen dorpjes van de Saramaccaners, die al langer dan driehonderd jaar volgens de West Afrikaanse tradities leven. Tijdens uw comfortabel verblijf ervaart u het ongerepte Amazone regenwoud middels een prachtige tour maar ook gewoon vanuit de jungle lodge waar waar u zich laat verwennen in onze traditionele jungle Spa.

Een onderdeel hiervan is de cultuur van de vrolijke en hartelijke Saramaccaners. Dit resort ligt aan de Gran Rio rivier op een uur vliegen over het groene landschap van Suriname. Alle lodges hebben uitzicht op de rivier en zijn voorzien van éénpersoonsbedden met klamboe, douche en wc. Er is een ‘restaurant’ welke 3x per dag uw maaltijden serveert. Een bar en en recreatie ruimte is aanwezig. Het personeel is Saramaccaans en woont deels op het eiland en deels in het dorp Sindofitti.

Hoe ziet onze tour  eruit?

Dag 1, U vertrekt vanaf het lokale vliegveld Zorg & Hoop in Paramaribo naar de airstrip van Kajana, op ongeveer 55 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. Na aankomst brengen de medewerkers van de lodge u naar de korjaal die u over de Gran Rio verder zal vervoeren naar uw vakantiebestemming. Het is 30 minuten varen naar het vakantieoord Awarradam, een eiland aan de voet van de Awarradam stroomversnelling. Na “incheck” en kennismaking met het personeel, kunt u genieten van een lunch. In de middaguren kunt u het oord verkennen en heerlijk verpozen in de stroomversnelling. U zult al gauw de eco uitgangspunten van ons oord herkennen. Onze medewerkers ter plaatse zijn vriendelijke Marrons van de Saramaccaanse stam en uw jungle lodge is gebouwd in traditionele stijl. De frisse avonden maken airconditioning of een ventilator overbodig maar u geniet wel van het comfort van een klamboe. Voor de sfeervolle verlichting wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en de maaltijden worden op houtvuur bereid met voornamelijk Surinaamse ingrediënten. In de middag bezoeken wij de prachtige stroomversnelling “Peti” gelegen op enkele minuten varen van het oord. U kunt aldaar genieten van een heerlijke watermassage en met de zwemvesten aan terugdrijven naar het oord. De eerste avond krijgt u meer informatie over dit uniek gebied waarin Marrons hun oude West Afrikaanse tradities hebben weten te behouden.

 Dag 2. Na het ontbijt maakt u een leerzame en avontuurlijke ‘jungle walk’. Terwijl u geniet en uw ogen uitkijkt in het ongerept tropisch regenwoud geeft de gids u uitleg over bomen en planten en hoe u dieren aan hun geluiden en sporen kunt herkennen.

Na deze wandeling in de jungle gaan wij naar de stroomversnelling ‘Peti’ alwaar wij onze pick-nick lunch zullen gebruiken. Hier blijven wij de rest van de middag en kunt u er volop verpozen in de rivier of vanuit een hangmat genieten van het prachtige uitzicht op de stroomversnelling. Na het avondeten geeft de gids u meer informatie over de unieke flora en fauna van het Amazone regenwoud en over enkele boeiende aspecten van de lokale cultuur.

Dag 3, Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de lokale gemeenschap. U maakt nader kennis met de lokale cultuur. Tijdens de vaartocht, een half uur stroomafwaarts, ervaart u hoe het toegaat op de rivier die voor de plaatselijke gemeenschap de levensader is. U ziet onderweg mensen vissen, wassen en vaat doen. Tussen de bewoonde gebieden kunt u van de natuur genieten en met een beetje geluk ziet u zelfs een kaaiman liggen op de oever. Vanaf de aanlegplaats maakt u een uitgebreide wandeling langs verschillende dorpen. Onderweg krijgt u een goede indruk van het dagelijks leven in een marrondorp. Bij zonsondergang varen wij terug naar Awarradam. Wij keren terug naar het oord voor de lunch en u heeft de verdere middag tot aan het dinner gelegenheid de lodge en de omliggende stroomversnelling te verkennen. U kunt zich ook laten verwennen in de traditionele Jungle Spa op het eiland. Na het avondeten neemt onze gids u mee voor een tocht over de rivier om te genieten van de nachtelijke oerwoudgeluiden.

Dag 4, In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen in alle stilte het ontwaken van het oerwoud ervaren.Dit is ook het moment waarop de dieren met name de vogels het best te zien zijn. Na het ontbijt kunt u nog eens zwemmen of gewoon in alle rust genieten van de geluiden van het oerwoud. Voor vertrek nemen onze medewerkers op traditionele manier afscheid van u. Een korjaal brengt u terug naar Kajana. Daar vandaan vliegt u terug naar Paramaribo.

Variant: 4 nachten (maandag – vrijdag):

Dag 4

Deze dag kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. Maakt u nog voor het ontbijt een boswandeling, dan hebt u de meeste kans om dieren tegen te komen zoals apen, vogels en tropische kikkers. U kunt ook een kostgrondje bezoeken of in een korjaal zelf de omgeving verkennen. Misschien wilt u van de gids nog meer horen over de medicinale planten in het tropisch regenwoud. En dan lokt uw hangmat, om in alle rust te genieten van de schoonheid en de geluiden van de jungle, te lezen of lekker eventjes weg te dutten.

 Dag 5

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen in alle stilte het ontwaken van het oerwoud ervaren.

Na het ontbijt kunt u nog eens verpozen in de rivier of gewoon in alle rust genieten van de geluiden van het oerwoud. Voor vertrek nemen onze medewerkers op traditionele manier afscheid van u. Een korjaal brengt u terug naar Kajana. Daar vandaan vliegt u terug naar Paramaribo.

Wat is inbegrepen?

Transport per vliegtuig en boottrips, accommodatie in comfortabele jungle lodges, alle maaltijden, non-alcoholische dranken, alle dagtrips, wandelingen, dorpsbezoeken, activiteiten en professionele gids begeleiding.

Wat nemen we mee?

  • Goede loopschoenen met profiel, slippers of watersandalen
  • Zonnebrandolie en muggenolie
  • Hoed of pet
  • Korte broeken, t-shirts lange broeken en lange mouw hemden
  • Regenmantel en zwemkleding
  • Filmcamera en/ fototoestel zaklantaarn
  • Kleine rugzak om bijv. water te dragen voor eigen gebruik
  • Surinaams geld voor de aankoop van souvenirs (indien aanwezig) en persoonlijke uitgaven
  • Paspoort, kopie paspoort en inschrijfformulier

4 (vrijdag t/m maandag) of 5 (maandag t/m vrijdag) tour

$ 645.- of € 570.- per persoon