Vorige

Wat informatie
Dit prachtige Surinaamse resort aan de Saramaccarivier kan je heerlijk overnachten temidden van het getjirp van honderden vogeltjes. Omdat het resort op maar drie kwartier rijden van Paramaribo ligt, verruilen veel gasten hun hotel in de stad met haar drukte en uitlaatgassen voor de schone oase die je hier aantreft. Er is een heerlijk groot zwembad (geen chloor maar een lichte zoutoplossing) dat half overdekt is, waardoor je ook op het terras en bij de bar beschut bent tegen de zon.

De appartementen
Elk appartement beschikt over een volledig ingerichte keuken en een douche met warm en koud water. Een overnachting is inclusief het uitgebreide ontbijt met huisgemaakte jam, versgesneden kaas en salami, een eitje, yoghurt en petit pains die je zelf in je eigen oven afbakt.

De omgeving
Aan de overkant van de Saramaccarivier verrijst de ongerepte jungle met haar brulapen, tigrikati (kleine jaguars), toekans en luiaards. Wil je dieren zien, boek dan een plekje op onze comfortabele motorsloep Pikin Gudu. Om half zeven in de ochtend, is de kans groot dat je vanaf het scheepje de monki monki (doodshoofdaapjes) en de keskesi (capucijnapen) aan de oever door de takken ziet buitelen, dat een toekan zich in een boomtop opwarmt in de opkomende zon of dat de lamantijn even een hapje zuurstof komt nemen, vlák naast je bootje.

Het arrangement

Op dag 1 is de incheck om om 14.00 uur en rondleiding over het ressort. Uw transport van en naar Saramacca is niet inbegrepen in dit arrangement, wij kunnen de transfer voor u reserveren. Na de rondleiding heeft u de mogelijkheid tot zwemmen en relaxen aan het zwembad dat voor de helft onder een afdakje valt. Rond 17.00 uur gaat u toeren door Saramacca alwaar u een historische wandeling maakt in Groningen, de hoofdplaats van het district Saramacca. In 1846 heerste in Nederland crisis op het platteland. Arme boeren meldden zich aan voor een bestaan in Suriname. Hoewel hen een eigen huis en bewerkt land was beloofd, moesten ze van boord om zich in het moeras aan de overkant van de Saramaccarivier te vestigen. In de maanden erna stierven er tientallen kolonisten tegelijk. Onze gids vertelt u het hele smartelijke verhaal en beschrijft ook de kolonisatie van de eerste Javanen en Hindoestanen in dit landbouwgebied.
Rond 19.00uur een heerlijke Surinaamse maaltijd bij het zwembad.

Op dag 2, rond 07.00 uur de zonsopgang beleven op de Pikin Gudu. Met schipper Harry vaart u bijna geruisloos door het schitterende oerbos langs de Saramaccarivier. Met een beetje geluk ziet u de machtige bultrug van een lamantijn (zeekoe) die naar lucht hapt terwijl er toekans overvliegen en de aapjes in de takken van de bomen buitelen. Terug voor het ontbijt rond 09.00 uur.
Om 12.00 uur wordt een uitgebreide lunch geserveerd om 13.00 uur aan het zwembad met verschillende soorten versgebakken broodjes, Kaas omelet, bakkeljauw, komkommersalade. Drank: Verse sap ( zonder extra toevoegingen ), water of fris.
In de middag rond 13.30 uur vertrekt u naar Bird Paradise ( mega dierenpark met Erick ). Van Saramacca binnendoor toeren naar Wanica.
Om 19.00 uur een diner naar keuze bij het zwembad of geserveerd in uw appartement. Op het menu staat Roti, massala kipfilét, pompoen, kouseband met aardappelen
Drank : Verse sap (zonder extra toevoegingen), water of fris
Dessert: Ice-Cream ala Bloemendaal

Op dag 3, 08.00 uur: Ontbijt in het appartement wanneer het u schikt. Om 12.00 uur vertrek met de Pikin Gudu voor een intieme picknick aan boord. We varen nu richting Groningen, langs de mooie buitenhuizen van rijke Surinamers; Gluren bij de Buren, heet deze tocht eigenlijk. We serveren u aan boord Petit pain broodjes, Salade, Drumstick, Smoking Joe, saté sauce en een drankje naar keus

Wat is inbegrepen?
Alle activiteiten en maaltijden zoals aangegeven in het programma.
Samenstelling en volgorde van de gerechten kunnen variëren
Maaltijden inclusief non-alcoholisch drankje + dessert
Alcoholische dranken zijn voor rekening van de gast

*De mogelijkheid bestaat om vanuit Bloemendaal te fietsen en een bezoek te brengen aan het Luiaard Centrum (op afspraak)

Wat nemen we mee?

  • Goedeloopschoenen met profiel
  • Zonnebrandolie en muggenolie
  • Hoed of pet
  • Filmcamera en/ fototoestel
  • Zwemkleding en badhanddoek
  • Kleine rugzak om bijv. water te dragen voor eigen gebruik
  • Surinaams geld voor de aankoop van souvenirs (indien aanwezig) en persoonlijke uitgaven

€ 499.- voor 2 pers.