Vorige

 

Wat informatie
De naam Paramaribo is waarschijnlijk afgeleid van de naam van een Indiaansdorp, Parmurbo geheten. Aan het begin van de 17-e eeuw werd er in het dorp een handelspost gevestigd. Deze werd door de Engelsen overgenomen en zij bouwden een fort genaamd Willoughby. In 1667 veroverde Abraham Crijsen het gebied. Vanaf het fort werd Paramaribo uitgebreid richting het westen. Na de afschaffing van de slavernij in 1863, en het aflopen van de contractarbeid in 1873 trokken veel mensen naar de stad.
Sinds 2002 is het centrum van Paramaribo geplaatst op de Unesco Wereld Erfgoedlijst van historische monumenten. Een van de beschermde gebouwen is de St. Petrus en Paulus Kathedraal aan de vroegere Gravenstraat. Dit gebouw is geheel opgetrokken uit hout en is tevens het grootste houten gebouw van Zuid Amerika.

Hoe ziet onze tour eruit?
Bij deze tour maakt u kennis met de mooie Paramaribo. Het vertrek is om 8 uur vanaf het kerkplein #8. Tijdens deze wandeling zullen we de highlights van Paramaribo aandoen zoals; de Joodse synagoge en de moskee gebroederlijk naast elkaar, het koloniale pand van de vrije negerin Elisabeth Samson, de houten kathedraal, Palmentuin, Fort Zeelandia, en ook het Onafhankelijkheidsplein en Presidentieel paleis staan op het programma. Tijdens deze tour zal de gids je uitgebreid vertellen over de historie van Suriname. Niet alleen het verre verleden krijgt u te horen, maar ook de recente geschiedenis sedert de onafhankelijkheid geeft u een goed beeld van Paramaribo. U zult ook meer te weten komen over de architectuur van de koloniale gebouwen. Ook waterkant komt uitgebreid aan bod.
Rond 11.00 is de drie uur durende tour afgelopen

Wat is inbegrepen?
gidsbegeleiding, een snack en een drankje (niet alcoholisch).

Wat nemen we mee?
• Goede loopschoenen
• Zonnebrandolie
• Hoed of pet
• Filmcamera en/ fototoestel
• Kleine rugzak om bijv. water te dragen voor eigen gebruik
• Surinaams geld voor de aankoop van souvenirs(indien aanwezig) en persoonlijke uitgaven

 

€ 25.- pp

Vertrek al bij 1 persoon