Vorige

 

Wat gaan wij doen?
Om 07.30 uur vertrekken we vanuit Paramaribo naar Albina. De reis duurt ongeveer 3 uren. Vanuit Albina vertrekken we per korjaal naar het buurtland Frans- Guyana, St. Laurent du Maroni. Het is vooral bekend geworden door de verfilming van het boek Papillon. Vanaf 1852 werden de eerste 6000 gevangenen van Frankrijk verscheept naar Frans Guyana om hun straf uit te zitten in de lokale gevangenis, waaronder ook de bekende
Papillon. St Laurent is erg populair door de welbekende “Papillon” die zijn dagen binnen de muren van het strafkamp heeft gesleten.
Deze gevangenis werd gebruikt tot 1946 en is nu in gebruik als museum, waar dagelijks rondleidingen worden verzorgd 11.00 -12.00 uur. Tijdens deze rondleiding komt u meer te weten over de geschiedenis en andere bezienswaardigheden.

Na de rondleiding lopen we langs enkele winkels, de markt waar verschillende
bevolkingsgroepen hun producten verkopen. Na deze korte wandeling zullen we genieten van een overheerlijke Franse lunch. Na de lunch is er nog tijd over voor de liefhebbers van architectuur om de oude panden te bezichtigen. Saint – Laurent heeft als bijnaam “Le Petit Paris” vanwege de koloniale bouwstijl.
We lopen terug naar “Oud St. Laurent” en stappen we weer in de boot naar Albina en terug naar Paramaribo.

Vertrekdagen: Elke willekeurige dag ( woensdag & zaterdag zijn markt dagen )
Note: Programma kan andersom uitgevoerd worden
Tussen 13.00 – 16.00 u hebben de fransen hun “siesta” en zijn ze aan de lunch.Alle winkels & kraampjes zijn dan gesloten. Deze stad wordt ook wel Petit Paris genoemd.

Wat is inbegrepen?
Transport per bus/boot transport, lunch, non alcoholische drank, excursies, gids, entree.
Exclusief: ontbijt & fooi

Wat nemen we mee?
• Goede loopschoenen met profiel
• Zonnebrandolie
• Hoed of pet
• Filmcamera en/ fototoestel
• Muggenolie
• Kleine rugzak om bijv. water te dragen voor eigen gebruik
• Surinaams geld voor de aankoop van souvenirs(indien aanwezig) en persoonlijke uitgaven
• Paspoort

 

€ 85.- p.p

Vertrek vanaf 2 personen