Vorige

Waar gaan we heen?

Wakker worden met het geluid van brulapen, toekans en de stromende Surinamerivier. Je staat op met je voeten in het gras en je kan meteen aanschuiven bij het ontbijt. Welkom op Seliba River Glamping. De plek waar je ontspant en op zoek gaat naar het avontuur van de Surinaamse jungle.

 

Wat gaan we doen?

Wij rijden zuidwaarts richting de binnenlanden. Na een autorit, waarbij je de oude Suralco (bauxiet) fabriek en een Inheems dorp passeert, kom je na ongeveer 1,5 uur aan in het kleine dorp Ayo.

Op de pier drink je nog even een drankje en hierna is het tijd om in de boot te stappen richting Seliba. Een tussenstop op de Jodensavanne waar je een rondleiding krijgt met een gids. Op deze voormalige woonplaats van Joden, waar zij zich rond 1640 vestigden, zie je de ruïne van de eerste Synagoge van Suriname en graven. De boottocht duurt ongeveer 40 minuten waarna je aanmeert aan de Waterkant van de glamping.

Op Seliba hoeft ‘niets’ maar kan er van alles. Ben je een echte waterliefhebber? Stap dan op een groot kussen (Airhead) achter de boot en je wordt rondgeslingerd over de rivier. Ook sup boarden bestaat tot de mogelijkheid.  Zwembad en een hot tub zijn aanwezig! Een wandeltocht om dieren te spotten.

Dag 2, Heerlijk wakker worden door het geluid van brulapen. Deze apen leven op het eilandje tegenover Seliba. Elke ochtend is het een waar concert van apengebrul en de tjirpende vogels. Seliba is de plek waar je zeldzame vogels van dichtbij kan zien. De toekans, ara’s en kolibries vliegen je letterlijk om de oren.  Na het ontbijt kunt u samen met de gids nog een wandeling maken om meer te leren over de flora en fauna van Suriname. Grote kans dat je onderweg nog slingerende aapjes tegenkomt. Rond 13.00 uur weer in Paramaribo.

De mogelijkheid bestaat om er een 3 daagse tour van te maken.

Wat is inbegrepen?

Transport, overnachting, maaltijden zoals aangegeven, koffie, thee water en sap. Activiteiten zoals aangegeven.

 

Wat nemen we mee?

  • Zonnebrandolie
  • Goede loopschoenen met profiel
  • Zwemkleding en badhanddoek
  • Hoed of pet
  • Filmcamera en/ fototoestel
  • Muggenolie
  • Kleine rugzak om bijv. water te dragen voor eigen gebruik

 

€ 135.- p.p