Vorige

Waar ligt Gunsi?
Gunsi is een klein Saramaccaans dorpje aan de Boven-Surinamerivier. Het dorp Gunsi bevindt zich op een heuveltop dat uitkijkt op de Ferulasi soela. Het bevindt zich op ongeveer een uur varen van de kleine “korjalen-havenplaats” Atjoni.

Hoe zien de dagen eruit?
Dag 1, Vertrek in de ochtend vanuit Paramaribo met de auto richting het kleine havenplaatsje Atjoni. Hier zullen we lunchen terwijl we het tafereel van aankomende en vertrekkende mensen kunnen bekijken. Hier nemen we de korjaal, een typische Saamaka boot gemaakt van hout, richting Gunsi. Een reis van ongeveer 1 uur. Afhankelijk van de waterstand moeten we een aantal stroomversnellingen door. Na aankomst kunt u uw lodge bezichtigen, de lodges hebben uitzicht heeft op de rivier. Daarna maken we een korte wandeling door het oord. Deze namiddag is er tijd om te zwemmen en te vissen; wie weet zelfs een piranja! Als we vis vangen kunnen we deze klaarmaken voor ons avondeten. Na het diner sluiten we de dag af met een kampvuur op het oord. Een perfecte gelegenheid om elkaar en ook de mensen uit het dorp te leren kennen.

De tweede dag starten we met een lekkere ontbijt, waarna we het bos ingaan. Tijdens de wandeling maken we kennis met de diversiteit aan bomen, planten en dieren in het gebied. We bezoeken onder andere een kostgrondje; een akker waar voornamelijk vrouwen uit het dorp hun groenten en fruit verbouwen. Na de wandeling volgt een lunch en gaan het dorp Nieuw-Aurora bezoeken. Tijdens zo’n wandeling ervaren we het alledaagse dorpsleven van dichtbij. Veel van de mensen uit het dorp vinden het leuk om te laten zien hoe zij bijvoorbeeld cassavebrood bakken of rijst stampen. Wat we gaan zien is afhankelijk waar de mensen die dag mee bezig zijn. Wanneer het ‘s nachts donker is geworden, stappen we na het avondeten in de boot om kaaimannen te spotten en te genieten van de prachtige sterrenhemel.

De laatste dag van de Gunsi-tour gaan we nog even ontspannen. Neem bijvoorbeeld een lekkere frisse ochtendduik en zie de zon opkomen. Na het ontbijt pakken we rustig onze spullen in en stappen we weer in de korjaal, terug naar Paramaribo.

Let op: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen (i.v.m cultuur of weersomstandigheden)

Wat is inbegrepen?
Transport per bus&boot , accommodatie, alle maaltijden, snacks en fruit, water, sap/siroop, koffie/thee, Tourgids (Nederlands/Engels). Alle activiteiten zoals aangegeven.
Met eventuele voedingsrestricties, wordt ook rekening gehouden.

Wat nemen we mee?
• 2 Badhanddoeken en zwemkleding
• Korte broek en t-shirts en lange mouw hemd en lange broek voor de avond
• Goede loopschoenen met profile/ waterschoenen
• Zonnebrandolie, muggenolie
• Hoed of pet
• Zaklamp
• Copie van uw paspoort
• Opgeladen filmcamera en/ fototoestel
• Vuilniszak om weekendtas of rugzak in te doen
• Kleine rugzak om bijv. water te dragen voor eigen gebruik
• Surinaams geld voor de aankoop van souvenirs (indien aanwezig) en persoonlijke uitgaven

 

€ 225,- p.p | € 180 voor kinderen t/m 12 jaar