Vorige

 

Wat is Joden Savanne?
In de 17-e eeuw was Jodensavanne een bloeiende nederzetting. Het was een veilige thuishaven voor de Joden afkomstig uit Spanje en Portugal waar ze vandaan moesten vluchten om aan vervolging te ontsnappen. Rechtstreeks of via Amsterdam, Italië, Brazilie, Cayenne en andere plaatsen kwamen ze halverwege de 17-e eeuw naar de Jodensavanne om zich te vestigen. Nu is het al meer dan honderd jaar een verlaten plek, gelegen in een prachtige en afwisselende natuur met ondermeer savannebos, de Koninklijke kankantrie, vlinders en vogels en de kans om een kwaskwassi (neusbeertje) tegen te komen.

Hoe ziet de dag eruit?
Rond 9.00 uur vertrekken per airco auto vanaf de ingang van hotel Torarica.
De afstand Paramaribo naar Jodensavanne is ca.50 km. Wij rijden over de Afobakkaweg en slaan af bij Carolina. Aldaar gaan wij over de brug naar de boverkant van de Suriname rivier. (hier ziet u de ravage welke een sleepboot heeft aangericht aan de bijna opgeleverde brug!).

Op Jodensavanne bevindt zich onder andere de ruïne van de synagoge Beracha ve Shalom ( zegen en vrede), een van de belangrijkste oudste Joodse synagoge van het westerlijk halfrond. De Beth Halm (huis van leven) zoals de begraafplaats in het Hebreeuws genoemd wordt, telt 452 graven. De begraafplaatsen van de Joden en slaven zijn duidelijk gescheiden. Op de niet-joodse begraafplaats zijn de houten graftekens voornamelijk uit de 20-e eeuw. Wij gebruiken een lichte lunch en wat koude drankjes.
Op Jodensavanne zijn ook 2 natuurlijke bronnen. De medicinale bron levert al eeuwenlang een kleine, maar constante toevoer van geneeskrachtig water.


Wij rijden in de buurt van Jodensavanne langs 2 kleine Inheemse dorpjes en zien hoe de lokale bevolking leeft. De busrit wordt vervolgd naar een badplaats in de buurt. Dit is een recreatieoord nabij het dorp Redi-Doti. Een kreek met koele water, vol mineralen en heeft de donkere kleur verkregen vanwege de bladeren. U kunt een wandelingen maken in de omgeving, diverse vogels spotten of gewoon lekker genieten van de rust en natuur.
Geschatte terugkomst Paramaribo tussen 17.00 en 18.00 uur.
**Wijzigingen onder voorbehoud**

Wat is inbegrepen?
Transport per auto/bus, lunch en fruit, water, sap/siroop, begeleiding van een gids
Met eventuele voedingsrestricties, wordt ook rekening gehouden.

Jodensavanne per boot is mogelijk bij minimaal 6 personen.

Wat nemen we mee?
• Goede loopschoenen met profiel
• Zonnebrandolie en insect repellent
• Hoed of pet
• Zwemkleding | Badhanddoek | Droge kleren
• Filmcamera en/ fototoestel
• Kleine rugzak om bijv. water te dragen voor eigen gebruik
• Surinaams geld voor persoonlijke uitgaven

 

€ 85.- p.p

Vertrek vanaf 2 personen