Vorige

Waar ligt Kasikasima?
Het imposante, mysterieuze Kasikasimagebergte ligt hemelsbreed op 65 km van Palumeu. Dit Indiaans dorp ligt aan het begin van de Tapanahony rivier, waar de Palumeu- en de Boven-Tapanahony rivier samenvloeien. De rivieren worden gevoed door regenwater. In het regenseizoen kan het water wel 6 meter hoger staan dan in de droge tijd. Palumeu ligt op 170 meter boven de zeespiegel. De Tapanahony rivier stroomt naar het noordoosten en vormt 175 km verderop met de Lawarivier, de Marowijnerivier. Deze is de natuurlijke grens met Frans Guyana. Nog eens 135 km noordwaarts mondt de Marowijne rivier, voorbij het grensdorp Albina, uit in de Atlantische Oceaan. Per korjaal (met buitenboordmotor) kost het 8 tot 12 dagen om van Albina naar Palumeu te varen. Vooral bij laag water zijn de vele, grote stroomversnellingen moeizaam te passeren. Dat METS u in 65 minuten naar Palumeu vliegt ,mag u dus gerust een luxe noemen!
Vanaf Palumeu vaart u per korjaal in twee dagtrips naar de berg Kasikasima.

Wat informatie
Wij vliegen over de Suriname rivier over Paranam, over de luchthaven, over het stuwmeer/Brownsberg. De route vervolgen wij en zien aan het einde van de weg Atjoni. Daarna zien wij de dorpen Laduani, Botopasi en Dyumu. De laatste 10 minuten vliegen wij over bergtoppen en ziet u de Roseveltpiek. Voordat wij landen ziet u het Kasikasima gebergte
De eerste nacht slaapt u op Palumeu. Alle Lodges zijn voorzien van rivieruitzicht, èènpersoonsbedden met klamboe, douche en wc. Er is een ‘restaurant’ welke
3x per dag uw maaltijden serveert. Een bar en en recreatie ruimte.

Hoe ziet onze tour eruit?
Bij aankomst op Palumeu begint u de trip met een picknicklunch en eerste dorpsbezoek.
‘s Avond na een voorbereidend gesprek in groepsverband kunt u genieten van een heerlijke nachtrust op bedden. De laatste voor deze week, want u onderneemt een avontuurlijke trip, waarbij u gaat slapen in hangmatten. De volgende morgen worden alle benodigdheden zorgvuldig ingeladen en begint de reis naar Kamakabari-tussenkamp. In de late namiddag bereikt men het overnachtingskamp. U kunt hier ontspannen in de rivier , uw hangmatten gereedhangen en na het eten met het geluid van de brulapen uw eerste “jungleslaap” ervaren.
De tweede etappe naar het basiskamp Sawaniboto, is zwaarder. U kunt alvast kennismaken met een van de grote stroomversnellingen , de onneembare Trombaka.

Hier wordt een overstap gemaakt met alle bagage waarna de reis dan voortgezet wordt. Onderweg komt het doel van uw reis, de Kasikasimaberg, even, prachtig in beeld. Aankomst op het basiskamp bij de machtige Sawaniboto stroomversnelling aan de voet van de berg , bent u aardig aan de routine van de trip aan het wennen. Programma bespreken en installeren voor de nacht , terwijl het eten wodt klaargemaakt. De climax van de trip, de klim naar een van de toppen, vergt veel van uw conditie. Maar dit (letterlijk) hoogtepunt is het zeker de moeite waard. De Indiaanse bevolking heeft veel respect voor deze plek die de hoofdrol heeft in tal van hun mystieke verhalen. Eenmaal aangekomen op het plateau, zult u deze gevoelens goed kunnen begrijpen.

Behalve het adembenemd uitzicht over het regenwoud, kunt u ook tot aan de Braziliaanse grens uw blik werpen. Het verdere programma brengt u, via een leerrijke jungletocht over tropisch flora, naar de Mankodebaku stroomversnelling , een heus waterfestijn. Het verderop gelegen indianenkampje wordt ook bezocht indien de twee families die daar verblijven aanwezig zijn.
s’Avonds wordt u meegenomen op een boottocht om het bos bij nacht te beluisteren terwijl de ochtendboottocht u een indruk geeft van het ontwaken van het tropische woud. Gelegenheid tot peddelen, traditionele pijl en boog schietlessen, vissen, vogels spotten, zijn allemaal mogelijk tijdens deze trip.

Na terugkomst op Palumeu genoeg gelegenheid om uw ervaringen te delen tijdens de uurtjes aan de gezellige bar. De volgende morgen wordt een dorpswandeling gemaakt met gelegenheid om souvenirs te kopen. Na een vroege lunch wordt u teruggevlogen naar Paramaribo.
Een ingekorte versie van de Kasikasima tour kunt u doen in vijf dagen (vier nachten), altijd van maandag tot en met vrijdag

Wat is inbegrepen?
Transport per vliegtuig en boottrips, accommodatie in comfortabele jungle lodge op Palumeu en open kampen tijdens de expeditie, alle maaltijden, non-alcoholische dranken, alle dagtrips, wandelingen, dorpsbezoeken, activiteiten en professionele gids begeleiding.

Wat nemen we mee?
• Goede loopschoenen met profiel, slippers of watersandalen
• Zonnebrandolie en muggenolie
• Hoed of pet
• Korte broeken, t-shirts lange broeken en lange mouw hemden
• Regenmantel 2st. Baddoeken, zwemkkleding
• Filmcamera en/ fototoestel zaklantaarn
• Kleine rugzak om bijv. water te dragen voor eigen gebruik
• Surinaams geld voor de aankoop van souvenirs(indien aanwezig) en persoonlijke uitgaven
• Copy paspoort en paspoort
• Max.10 kg aan bagage

 

US$ 895.- p.p