Vorige

Waar ligt Sipaliwini?
Kwamalasamutu is het grootste inheemse dorp (Trio) waar het grootopperhoofd (Granman) van Sipaliwini zetelt. Dit dorp ligt aan de Sipaliwini rivier waar zich ook de grotten bevinden. Habitat van de blauwe pijlgifkikker (Okopipi). De pas ontdekte grotten van Werephai met tienduizend jaar oude rotstekeningen zijn een bezoek meer dan de moeite waard (petrogliefen).

Wat gaan wij doen?
Vertrek met het vliegtuig vanuit Zorg en Hoop uit Paramaribo.Na een prachtige vliegreis over de jungle aankomst te Kwamala. Na onze intrek te hebben genomen in het traditionele hangmattenkamp aan de oever van de rivier, brengen we een bezoek aan de Granman (Groot opperhoofd der Trio Indianen) In de middag doen wij een dorpswandeling en maken wij kennis met de verschillende traditionele stammen met hun leefgewoontes en hun dagelijkse huishoudens.

Dag 2, Na het ontbijt maken wij ons klaar voor de mooie en interessante boottocht over de totaal ongerepte Sipaliwinirivier richting Zuidoosten. Tegen de middag bereiken wij het basiskamp voor de overnachting. (bivak).

Dag 3, Na het opbreken van ons kamp en een goed ontbijt vervolgen wij onze boottocht naar het Indianendorp Sipaliwini waar wij rond 13.00 uur aankomen. In de namiddag hebben wij een ontmoeting met de kapitein van dit dorp en de plaatselijke bevolking. ‘s Avonds gezellig samen zijn in het kamp langs de Sipaliwini rivier waar wij zullen overnachten in de bekende hangmatten.

Dag 4, Na het ontbijt vertrekken we richting Mamia in de Sipaliwini savanne, op zoek naar de Dendrobatis Azureus (zeldzame blauwe gifkikker) Okopipi, die alleen in dit gebied van Suriname voorkomt. Hierna een wandeling van ongeveer 1,5 uur naar de top van de Vier Gebroeders, met een prachtig uitzicht over de Sipaliwini savanne en in de verte Brazilië. In de middag keren wij terug naar het basiskamp op Mamia waar wij zullen overnachten.

Dag 5, Met de boot terug naar Sipaliwini, een boswandeling maken die ons voert naar de plek waar de zeldzame Rotshaantjes (Cock of the Rock) te vinden zijn. In de middag pijl en boog schieten en zwemmen in de rivier.

Op dag 6 maken wij ons na het ontbijt maken klaar voor de avontuurlijke tocht over de vele stroomversnellingen naar het basiskamp voor de overnachting, waar wij zullen genieten van een prachtige sterrenhemel en vele natuurgeluiden uit het regenwoud van o.a kikkers en brulapen. Wij zullen ook een nachtelijke vaartocht maken voor het spotten van kaaimannen, kikkers en slangen.

Dag 7, vertrekken wij vroeg vanuit het basiskamp en daarna een boswandeling door de adembenemende natuur naar de grotten van Werephai met de pas ontdekte petroglyfen (rotstekeningen). Deze grotten zijn in 2001 ontdekt en zijn tussen de 5000 en 10000 jaar oud.

Na een korte stop op Iwanasamu varen wij naar Kwamalasamutu voor de laatste overnachting. In de middag kan men indien gewenst een bezoek brengen aan de Sjamaan (medicijnman) of naar het vrouwencentrum voor het kopen van souvenirs. De laatste dag wat relaxen en rondwandelen. In de middag terugreis naar Zorg en Hoop per junglevliegtuig.

Wat is inbegrepen?
Transport per bus/korjaal en terug per vliegtuig. Alle maaltijden en fruit, water, sap/siroop, koffie/thee, tourgids (Nederlands/Engels), accommodatie in eenvoudige kampen. Alle dagtrips.
U dient zelf te zorgen voor versnaperingen.
Met eventuele voedingsrestricties, wordt ook rekening gehouden.

Wat nemen we mee?
• 2 Badhanddoeken
• Zwemkleding
• Lange mouw hemd en broek
• Goede loopschoenen met profiel
• Hoed of pet
• Zaklamp
• Paspoort
• Filmcamera en/ fototoestel
• Muggenolie
• Kleine rugzak om bijv. water te dragen voor eigen gebruik
• Surinaams geld voor de aankoop van souvenirs(indien aanwezig) en persoonlijke uitgaven

 

€ 1750 p.p (bij 2 personen)

€ 1250,- p.p (4 of meer personen)