Vorige

 

Waar ligt Commewijne?
Het district Commewijne ligt ten oosten van Paramaribo aan de overzijde van de Suriname rivier. Het staat bekend om zijn oude plantages. De hoofdstad van het district is Nieuw Amsterdam. De zeeschildpadden zijn een must-see voor iedereen die Suriname bezoekt. In Suriname komen vier soorten zeeschildpadden voor: de soepschildpad, de leatherback, de warana en de karet.
Het zeeschildpadden seizoen loopt van eind februari tot en met midden juli.

Hoe ziet de dag eruit?
In de middag meldt u zich aan bij ’t Vat of Zus & Zo (krijgt u te horen bij de boeking). Van hieruit vertrekken we met de bus naar Leonsberg. We stappen over in een tentbootje. Deze tentboot brengt ons vervolgens langs Nieuw-Amsterdam en de samenvloeiing van de Suriname en Commewijne rivier. Mits geluk hebben we de mogelijkheid om dolfijnen en vogels te spotten. Het gaat om de brakwaterdolfijn. Deze rivierdolfijn wordt in Suriname Profosu genoemd. Het is een kleine grijze dolfijn met een roze buik.
Verder varen we de Suriname rivier af en komen we op het strand genaamd Braamspunt bij de Atlantische Oceaan. Bij aankomst is er de mogelijkheid om de omgeving te verkennen of om een verfrissende duik te nemen in de oceaan
(Er zijn geen paskamers aldaar). Na de duik in de oceaan is het tijd om een heerlijke avondmaaltijd te nuttigen. Na het eten zal de gids een kampvuur maken en kijken we naar de zonsondergang.
Wanneer de nacht ondertussen gevallen is zullen we op zoek gaan naar zeeschildpadden. De gids loopt aan de voorzijde met een rode zaklamp om opzoek te gaan naar de zeeschildpadden die eieren komen leggen. Van de gids krijgt u ook vooraf de instructies. Het is zeer belangrijk om deze aanwijzingen op te volgen aangezien men de zeeschildpadden niet mag storen tijdens dit proces.
Na deze magische ontmoeting met de zeeschildpadden is het tijd om terug te keren naar Leonsberg. Hier stappen we terug op de bus richting Paramaribo. Aangezien deze tocht eindigt omstreeks middernacht dan kunt u afgezet worden bij een taxi bedrijf (indien uw accommodatie binnen de route valt, wordt u op uw logeer adres afgezet).

Kledingadvies: Donkere kleding dragen, dit zijn een van de regels om de zeeschildpadden niet te verstoren.
Meeneem advies: dichte schoenen, regenponcho, omslagdoek, muskieten gel/krappa olie, camera. Er mag alleen gebruik gemaakt worden van RODE zaklampen, de gidsen zullen deze meenemen. Een zaklamp is niet noodzakelijk. Foto’s zonder flits zijn toegestaan.

Wat is inbegrepen?
Transport, avond maaltijd en dranken(niet alcoholisch), begeleiding tourgids (Nederlands/Engels). Met eventuele voedingsrestricties, wordt ook rekening gehouden.

 

€ 65.- p.p