Vorige

Waar ligt Marowijne?
Het district Marowijne wordt begrensd door de Atlantische oceaan in het noorden, door de distrikten para en Commwijne in het westen en door het district Sipaliwini in het zuiden. In het oosten wordt dit district gescheiden van Frans Guyana door de Marowijne rivier, die bekend staat om zijn adembenemende stroomversnellingen.

Wat gaan wij er doen?
In de ochtend vertrek vanaf Paramaribo per busje richting Albina, de grensplaats tussen Suriname en Frans Guyana. Bij aankomst op Albina wordt de korjaal ingeladen voor vertrek over de Marowijne rivier. Na een paar uurtjes varen komen we aan bij de Arminavallen, een van de grootste stroomversnellingen van de Marowijnerivier. Hier kunt u een verfrissende duik nemen en u laten masseren door het snelstromende water. Overnachting in eenvoudige traditionele huisjes met bedden en klamboes.

Op dag 2, na het ontbijt krijgt u een rondleiding in het Paramaccaanse gedeelte van de omgeving. We bezoeken verschillende Paramaccaanse dorpen om een indruk te krijgen van de leefwijze en cultuur van de lokale bevolking.
De dag wordt vervolgd met een verkennende boswandeling door ongerept tropisch regenwoud waarbij er ondermeer uitleg wordt gegeven over diverse flora en fauna en de kostgrondjes.
Wij bezoeken de Ampomavallen, de grootste stroomversnelling van de Marowijne. Hier genieten we van het uitzicht. Na deze belevenis zetten wij voet aan wal bij de medicijnman. Hij vertelt over zijn leven en over de verschillende medicijnen die de marrons uit het bos halen.
Laatste overnachting op Kamp Wadaa.

Dag 3 Na het ontbijt vertrek per korjaal vanuit Wadaa stroomafwaarts richting Albina. Ook brengen we een bezoek aan Apatou, het grootste Franse dorp langs de Marowijnerivier.
In Albina aangekomen wordt er een overstap gemaakt in een piaka (indiaanse korjaal) en varen we stroomafwaarts richting de Atlantische Oceaan.
In Langamankondre en Christiaankondre krijgt u een goede indruk van de leefwijze van de Carib indianen. In de avonduren varen we naar de legstranden van de zeeschildpadden. Het legseizoen loopt van februari tot augustus. Overnachting aan het strand in een eenvoudig onderkomen op slaapzalen in bedden met klamboe.

Dag 4, lekker relaxen in een hangmat op het strand van Galibi. In het gebied worden ook regelmatig dolfijnen en flamingo’s gesignaleerd. Vandaag wandelen we door de schitterende natuur en brengen wij een bezoek aan een dorp in de omgeving.

Dag 5 bezoek aan Frans Guyana. We steken de Marowijne rivier over naar het plaatsje Saint Laurent. In deze grensplaats staat Camp de la Transportation. In het verleden was Frans Guyana een strafkolonie waar de Fransen hun misdadigers naar toe stuurden. Deze gevangenen kwamen in Saint Laurent aan en hiervandaan werden de veroordeelden over de kolonie verspreid. We zien hier ook de cel waar Papillon, bekend van de gelijknamige film, strijd heeft geleverd. Na de lunch gaat de reis via Albina terug naar Paramaribo.

Let op: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen(i.v.m cultuur of weersomstandigheden)

Wat is inbegrepen?
Transport per bus/korjaal v.v, alle maaltijden en water, sap/siroop, koffie/thee, tourgids, accommodatie in eenvoudige kampen. Alle dagtrips.
Met eventuele voedingsrestricties, wordt ook rekening gehouden.

Wat nemen we mee?
• 2 Badhanddoeken en zwemkleding
• Korte broek en t-shirts en lange mouw hemd en broek voor de avond
• Goede loopschoenen met profiel
• Zonnebrandolie
• Hoed of pet, regenmantel of poncho
• Zaklamp
• Paspoort
• Opgeladen filmcamera en/ fototoestel
• Muggenolie
• Kleine rugzak om bijv. water te dragen voor eigen gebruik
• Surinaams geld voor de aankoop van souvenirs (indien aanwezig) en persoonlijke uitgaven

 

€ 650.-p.p