Vorige

Waar gaan wij heen?
Centraal natuurreservaat Raleighvallen komen alle 8 apen soorten voor. U maakt een flinke wandeling naar het Volzgebergte. Staan onder de watervallen op Blanche marie na een jungle tocht over een bospad. Bij de Avanavero vallen zien zij oude rotstekening die ca.4000jaar oud is!
Nickerie in het westen is de s2e stad van Suriname en tevens het rijstdistrikt.
Bigi Pan is een waar paradijs voor vogelaars en andere natuurliefhebbers

Wat gaan wij doen?
Om 7.00 uur vertrekken we per bus naar Witagron, een Marron dorp. Bij aankomst te Witagron wordt er geluncht, waarna de boten worden ingeladen voor de boottocht naar de Raleighvallen. Bij aankomst maakt u kennis met de beheerder en vind de indeling van de accommodatie plaats. In de middag wordt er een verkenningstocht gemaakt rondom het eiland. Indien gewenst, nemen we een duikje in de rivier.

Op dag 2 na het ontbijt maken wij ons klaar voor een educatieve “hike” naar de Voltzberg. Deze tocht is zeer boeiend en indrukwekkend. Men kan er veel dieren tegen komen, zoals apen, vogels wilde zwijnen enz. Hoogtepunt op deze dag is uiteraard de klim naar de top ( 240 m ) waar u van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud kunt genieten. In de middag keren wij terug naar de lodge onderweg maken wij een tussen stop bij de Anjoemara vallen om af te koelen. Na het avondeten gezellig samenzijn.
Na het ontbijt op dag 3 vertrekken wij met de boot naar Lolopasi en waar vandaan wij een boswandeling maken naar de adembenemende Moedervallen. Om 13.00 uur hebben wij een picknick lunch. In de middag bezoeken wij het vliegveld en u kunt ook diverse vogels spotten. In de late voormiddag varen wij terug. Na het avond eten gezellig samen zijn, en op verzoek kunt u ook genieten van een culturele show met zang en dans van de plaatselijke Raleighboys.

Omstreeks 09.00 uur op dag 4 vertrekken wij met de boot naar Witagron en van daaruit rijden wij door naar de Blanche Marie. Tijdens de tocht bestaat de kans dat u verschillende dieren en vogelsoorten ziet. Na aankomst op Blanche Marie wordt de omgeving verkend, u kunt dan eventueel zwemmen en daarna de avondmaaltijd nuttigen.
Op dag 5 na het ontbijt maken wij een wandeling naar Blanche Marie waterval. Onderweg hoort u leuke en interessante wetenswaardigheden over de biodiversiteit in dit gebeid terwijl we snelle stroomversnellingen van de rivier passeren. Waar mogelijk kan je heerlijk onder de watervallen staan of zitten en het krachtige water dat naar beneden dendert over je heen laten komen. Een unieke ervaring! We lunchen in picknick stijl. Daarna is er nog volop gelegenheid om weer lekker te poedelen. In de late namiddag gaan we terug voor het diner en de overnachting.

Na het ontbijt op dag 6 vertrekken wij richting Apoera, waar wij een sightseeing doen in Apoera stad. In de middag bezoekt u de spoorlijn van “ergens naar nergens”. Daarna vervolgen wij onze weg naar de indianendorpen, kleine Kwamalasemoetoe en Washabo, voor een dorpswandeling. Tijdens de dorpswandeling maakt u kennis met de cultuur van de Trio’s en Arowakken, twee verschillende indianen stammen. U kunt daar souvenirs kopen. ‘s Avonds na het diner een gezellig samenzijn.
Dag 7, na het ontbijt gaan we per boot richting Nieuw Nickerie. Bij aankomst in Nieuw-Nickerie installeren we eerst in het hotel en daarna maken we een wandeling door het overwegend Hindoestaanse stadje met ongeveer 8.000 inwoners. Aan het begin van de avond zullen we genieten van de zonsondergang bij de Zeedijk, iets buiten de stad.
Vandaag, dag 8, staat in het teken van het bezoek aan de grootste lagune van Suriname, het Bigi Pan Natuurreservaat. Varend per korjaal door de kreken, mangrovebossen en moerasgebieden maakt u kennis met dit broed-eldorado voor meer dan 120 vogelsoorten. Overnachting op Bigi Pan
Laatste dag, dag 9, Na het ontbijt vertrekt u per boot richting Nickerie en van daaruit naar Paramaribo.

Wat is inbegrepen?
Transport zoals aangegeven in het programma. Alle maaltijden. Snacks en fruit, water, sap/siroop, koffie/thee, tourgids (Nederlands/Engels).
Aaccommodatie en alle dagtrips aangegeven in het programma
Met eventuele voedingsrestricties, wordt ook rekening gehouden.

Wat nemen we mee?
• 2 Badhanddoeken
• Zwemkleding
• Lange mouw hemd en broek
• Goede loopschoenen met profiel/waterschoenen
• Sunblock en voldoende insect repellent
• Hoed of pet
• Zaklamp
• Paspoort
• Filmcamera en/ fototoestel
• Kleine rugzak om bijv. water te dragen voor eigen gebruik
• Surinaams geld voor de aankoop van souvenirs(indien aanwezig) en persoonlijke uitgaven

 

 

€ 950.-p.p