Vorige

Waar gaan wij heen?
On top of the world’ is het gevoel dat u krijgt wanneer u op de 347 meter hoge kale Tebutop staat; letterlijk het mooiste hoogtepunt van deze expeditie. We varen langs marrongemeenschappen: de Paramaccaners, Aluku en Aucaners om vervolgens over de imposante sula naar het land van de Wayana en Trio inheemsen te reizen.
Bezoek historische dorpen en route en maak op intrigerende wijze kennis met eeuwenoude tradities die zeer goed intact zijn gebleven. Ontdek, bekijk en beleef de natuur vanuit de ogen van zowel de Marrons als de Inheemsen die beiden volledig in harmonie met het regenwoud leven.

Wat gaan wij doen?
De eerste dag vliegen wij vanaf vliegveld Zorg en Hoop in Paramaribo binnen een uur naar Drietabbetje. In Drietabbetje, een groot Aucaans dorp maakt u kennis met de cultuur van de Aucaners. Hier kunt u ook heerlijk zwemmen in het koele water van de Tapanahony rivier. De overnachting vindt plaats in een eenvoudige hut in hangmat met klamboe.

Op dag 2 vertrekken wij van Drietabbetje richting Apetina.
Over verschillende sula’s zullen wij onze boot moeten slepen. Deze beleving vergt enige inspanning, maar is onvergetelijk. Na de eerste sula’s stoppen wij bij Granbori, het laatste marrondorp. Hier leven mensen nog op zeer traditionele wijze. Wij hopen een bezoek te kunnen brengen aan de Granman. Hij zal ons toestemming geven verder te reizen en onze reis een zegen geven.
Na de lunch verder richting Tutu Kampoe, waar we kennis maken met de eerste groep inheemsen. Omdat deze dorpen moeilijk bereikbaar zijn leven deze mensen bijna geheel zelfvoorzienend. Na deze kennismaking gaan we verder richting Punsula dat is de grootste stroomversnelling op onze tocht. De boot zullen we ook met z’n allen door het water moeten trekken. Aangekomen in Apetina krijgen we een rondleiding voor het dorp om een goed beeld te krijgen hoe de inheemsen hier leven.
De overnachting vindt plaats in een authentieke hut op palen.

Op dag 3 maken wij ’s morgens maken we een dorpswandeling door Apetina.
Daarna maken wij optioneel onze weg richting de Tebutop. De beklimming van deze 374 meter hoge, heilige berg neemt zo’n tweeënhalf uur in beslag. De kale, stijle graniet-rots is een zware bevalling, maar eenmaal op de top voelt het alsof u de hele wereld aankunt.
Geniet van het adembenemende uitzicht over een bijna paradijselijk stuk regenwoud. De stilte op de top heerst.
Na de klim varen we terug richting Apetina. Hier kunt u heerlijk bijkomen in de rivier. Ook vandaag overnachten wij hier.

In Apetina heeft u op dag 4 na het ontbijt nog de mogelijkheid om leuke souvenirs te kopen die de lokale bevolking u aanbiedt.
Op de terugweg richting Drietabbetje moeten wij de boot weer slepen over de Punsula en steken we nog enkele prachtige andere stroomversnellingen over.
Aangekomen in Drietabbetje, de residentie van het grootopperhoofd (Granman) der Aucaners krijgt u een rondleiding door het dorp, en ontmoeten wij de Granman eventueel. In Drietabbetje overnachten wij in hangmat met klamboe in een hut met een prachtig uitzicht op de rivier.

Op Vertrekdag heeft u na het ontbijt de morgen ter vrije besteding, rond het middaguur vliegen wij terug richting vliegveld Zorg en Hoop te Paramaribo.

Let op: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen(i.v.m cultuur of weersomstandigheden)

Wat is inbegrepen?
Transport per vliegtuig. Alle maaltijden en fruit, water, sap/siroop, koffie/thee, begeleiding van een tourgids ,accommodatie in eenvoudige kampen.
Met eventuele voedingsrestricties, wordt ook rekening gehouden.

Vraag naar het programma

Wat nemen we mee?
Bagage maximaal 10 kg p.p
• 2 Badhanddoeken
• Zwemkleding
• Lange mouw hemd en broek
• Goede loopschoenen met profile/ waterschoenen
• Zonnebrandolie
• Hoed of pet, regenmantel of poncho
• Zaklamp
Paspoort
• Filmcamera en/ fototoestel
• Muggenolie
• Kleine rugzak om bijv. water te dragen voor eigen gebruik
• Surinaams geld voor de aankoop van souvenirs(indien aanwezig) en persoonlijke uitgaven

 

€ 795.- ( 4 or more)

8 Daagse Apetina Bus-Boot/Vliegen € 1019 ( vanaf 4 personen)