Vorige

Waar gaan wij naar toe?
Met een four-wheel-drive auto rijden we door het mulle savanne zand via bosweggetjes en kreken. Onderweg kan het zijn dat er en beroep op u wordt gedaan! Wat dacht u van bomenslepen, kappen, vis vangen voor de maaltijd? Of kamp opslaan?
Tijdens deze 5 daagse trektocht bezoeken we de vallen te Avanaverovallen waar we op zoek gaan naar oude rotstekeningen, maar ook de Blanche Marievallen.

Wat gaan wij er doen?

Vanuit Paramaribo rijden we in zuidwestelijke richting langs het internationale vliegveld “Zanderij”. Vanaf daar vervolgen we onze weg over onverharde boswegen naar Blanche Marie, hetgeen in totaal ongeveer 7 uur duurt. Onze eerste stop onderweg is Alfonsdorp, een inheems dorp waar een korte wandeling wordt gemaakt. Te Witagron, een Marondorp langs de Coppename rivier, nuttigen we onze lunch en strekken onze benen Vanaf hier wordt de weg slechter en avontuurlijker door onbewoond gebied. We proberen dan ook wat wildlife te spotten tijdens deze rit. Aangekomen te Blanche Marie nemen we intrek in ons hangmattenkamp langs de Nickerie rivier.

Op dag 2 nadat we allemaal uit onze hangmat zijn gerold en ons ontbijt hebben gegeten, bezoeken we de Blanche Marie watervallen. Afhankelijk van het seizoen en de waterstand kunnen we zwemmen of onder de watervallen zitten.

Rond 12 uur vertrekken we richting Sandfalls aan de Kabalebo rivier. De route wordt niet zo vaak gebruikt, waardoor het kan voorkomen dat we onderweg worden opgehouden door omgevallen bomen, welke we met een kettingzaag zullen opruimen. De kans op het zien van dieren is aanzienlijk doordat hier weinig mensen komen.

Tegen het einde van de middag komen we aan bij de Kabaleborivier. Per boot steken we over naar het eiland Sandfalls waar we de komende twee nachten zullen doorbrengen in de lodge. Deze is voorzien van bedden met klamboe en gedeelde sanitaire voorzieningen. In de weide omtrek zijn er geen dorpen of andere vakantieoorden gevestigd waardoor je hier helemaal één met de natuur kunt zijn. Voordat het donker wordt kunnen we nog een frisse duik nemen in de rivier terwijl onze gids ons avondeten bereid. Als het donker is, maken we nog een avontuurlijk uitstapje op zoek naar kaaimannen en andere dieren.

Wakker worden midden in de jungle met de geluiden van vogels, misschien brulapen en alle andere bosgeluiden om je heen is een zeer bijzondere ervaring.

Op dag 3 als we klaar zijn met ons ontbijt, zullen we beginnen aan onze intensieve, 4 uur durende boswandeling. Onze gids zal onderweg het een en ander uitleggen over de flora & fauna en we zullen genoeg pauzes maken om uit te rusten en wat versnaperingen te nuttigen. De terugweg is langer en erg pittig door dichtbegroeid bos hetgeen zorgt voor extra avontuur. Tip: draag tijdens de wandeling een lange broek en dichte wandelschoenen.

Om af te koelen en nieuwe energie te krijgen zullen we in de sula (stroomversnelling) relaxen en een heerlijke lunch nuttigen.

Later op de dag is er nog tijd om te vissen op de zandbank of gewoon heerlijk chillen in de hangmat. Als we geluk hebben, zullen we in de avonduren onze zelf-gevangen vis roosteren en gezellig aan het kampvuur zitten.

Dag 4, de ochtend is vrij te besteden naar eigen wens, zwemmen, vissen, wandelen, of gewoon relaxen…  In de namiddag vertrekken we richting Apura. Net voordat we het stadje bereiken brengen we nog een bezoek aan het verlaten treinstation midden in de jungle. Het station is een beetje spookachtig, doordat er twee locomotieven staan die nooit gereden hebben en het station bewoond is door vleermuizen.

We zullen een ritje maken door het stadscentrum van het oorspronkelijke inheemse stadje. Tevens brengen we een bezoek aan het nabij gelegen dorpje Sandlanding waar men originele, handgemaakte souvenirs kan kopen. Onze accommodatie voor vannacht is gelegen aan de Corantijn rivier, welke de grens is tussen Suriname en Brits Guyana. De laatste nacht slapen we weer in hangmatten.

De laatste dag van deze tour bestaat hoofdzakelijk uit de rit terug naar Paramaribo. We zullen vroeg ontbijten in Apura, wederom onze lunch nuttigen in Witagron en onze laatste stop te Zanderij maken, voor we in de avond Paramaribo bereiken.

Extra informatie Bij een lage waterstand – met name in de droge tijd van september t/m december – kunnen de Blanche Marie watervallen minder spectaculair zijn.

Wat is inbegrepen?

Transport per 4 WD, alle maaltijden, water/siroop, tourgids(Nederlands/Engels)gidsbegeleiding en alle activiteiten zoals aangegeven.

Let op: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen(i.v.m culturele of weersomstandigheden)

Wat nemen we mee?

  • Badhanddoek en handdoek
  • Zwemkleding
  • Deken of laken
  • Goede loopschoenen met profile/waterschoenen
  • Zonnebrandolie
  • Hoed of pet evt.regenjas/poncho
  • Filmcamera en/ fototoestel
  • Insect repellent
  • Kleine rugzak om bijv. water te dragen voor eigen gebruik
  • Surinaams geld voor de aankoop van souvenirs(indien aanwezig) en persoonlijke uitgaven

LET OP!!

Een goede lichaamlijke conditie is vereist

 

€ 450.- p.p