Vorige

Waar ligt Blanche Marie?
De indrukwekkende Blanche Marie watervallen liggen op meer dan 300 km ten zuidwesten van Paramaribo. Het is een van de grootste watervallen in Suriname met een enorme waterverplaatsing. De imposante waterval strekt zich uit over meer dan 120 meters en ligt in hoogbos, het mooiste soort tropisch regenwoud. Alle ingrediënten van het amazoneregenwoud zijn er te vinden, waaronder de 8 Surinaamse apensoorten en meer dan 200 vogelsoorten. Verschillende mooie wandelpaden leiden o.a. naar de Eldorado- en de van Edenval.

Wat gaan wij doen?

De tour begint dan met een rit richting Zanderij; Onderweg wordt gestopt, indien gewenst, voor het maken van foto’s en het nuttigen van een broodje en een drankje.
Na Zanderij, passeren we een aantal indianendorpen en vervolgen onze weg naar Witagron, een marrondorp, waar we een stop maken voor een bezoek gekoppeld aan een lunchpauze. Na deze stop beginnen we aan het tweede traject, die ons voert over verschillende kreken en bruggen dwars door het oerwoud naar de Blanche Marievallen.Na aankomst, wordt de omgeving verkend; u kunt dan eventueel ook zwemmen en daarna volgt de avondmaaltijd.
Na het ontbijt op dag 2 gaan we via een bospad naar de watervallen. Onderweg wordt er een uiteenzetting gegeven over de flora en fauna en kunt u de snelle stroomversnellingen van de rivier aanschouwen. Bij de vallen kunt u op sommige plaatsen eronder zitten en genieten van het naar beneden vallende bronwater en u verbazen, net zoals zovele toeristen voor u, waar komt al dat water toch vandaan. Ook zijn er verschillende natuurlijke jacuzzi’s voor een overheerlijke massage. Om 1 uur, in de middag, gaan we terug naar de lodge voor de lunch.De middag brengen we door bij de El Dorado vallen, waar er ook gelegenheid is om te vissen.
Op dag 3 na het ontbijt gaan we opzoek naar de rotstekeningen om vervolgens terug te rijden naar Apura. Aangekomen op Apura maken wij een sightseeing tour in Apura stad. In de middag wordt de spoorlijn bezocht; daarna vervolgen wij onze weg naar de indianendorpen, kleine Kwamalasemoetoe en Washabo, waar we een dorpswandeling maken, alwaar u kennis kunt maken met de cultuur van de Trio’s en Arowakken, twee verschillende indianen stammen, tevens kunnen er daar souvenirs worden gekocht. S ’Avonds, na de avondmaaltijd, een gezellig samen zijn.
Dag 4 is de dag van vertrek. Na het ontbijt inpakken en vertrekken wij richting Paramaribo.

Wat is inbegrepen?

Transport als aangegeven. Alle maaltijden en dranken (water,siroop/sappen), tourgids (Nederlands/Engels), accommodatie. Alle dagtrips/ entreegelden.
Met eventuele voedingsrestricties, wordt ook rekening gehouden.

Wat nemen we mee?

  • 2 Badhanddoeken en zwemkleding
  • Korte broek en t-shirts en lange mouw hemd en broek voor de avond
  • Goede loopschoenen met profiel/ waterschoenen
  • Zonnebrandolie en muggenolie/ Hoed of pet
  • Zaklamp / Opgeladen filmcamera en/ fototoestel
  • Kleine rugzak om bijv. water  te dragen voor eigen gebruik
  • paspoort
  • Surinaams geld voor de aankoop van souvenirs (indien aanwezig) en persoonlijke uitgaven

 € 300.- p.p