Vorige

Ons eerste reisverhaal gaat over de gezellige Citytour met een bezoek aan de markt en Surinaams leren koken.

Om klokslag 8 uur vertrokken wij voor de citytour. We waren goed ingesmeerd, pet op, goede gympen aan en voorzien van een flesje water. Wij liepen door het stadcentrum van Paramaribo en kregen zeer interessante verhalen over de geschiedenis.  Het leek wel alsof iedere straat wel een verhaal had en werd door de gids op een leuke manier gebracht. Ze zei trouwens al in het begin dat het geen geschiedenisles was waar je de data van moest kennen, maar dat het de verhalen zijn die je het meest zouden bijblijven.

En dat was ook zo. Vooral het verhaal van de brandstichting aan de Keizerstraat en hoe men achter de daders was gekomen, was geweldig!

De Basiliek van Paramaribo waar wij een kijkje namen terwijl daar net de koorschool aan het oefenen was. Heel indrukwekkend.

Kathedraal koorschool

Wij hebben bij de Waterkant een drankje genuttigd en kregen wij Surinaamse Maizena en kokoskoekjes te proeven. De eerste ging er wat moeilijk in. Dat is erg droog zeg, maar de andere was lekker.

Maizena Koekjes

Op naar de mark tom de ingredienten te kopen . Wij hebben gekozen om Sauto ajam te maken, aangezien onze oma Indisch is enwij haar willen verrassen op onze kookkunsten. Zoveel verschilt de markt in Paramaribo niet van andere markten in de wereld. Een gezellige drukte en geroep

We kregen het een en ander te proeven, ruiken en de gids maakte een babbeltje bij sommige standjes. Nadat wij alles hadden ingekocht liepen wij over de Waterkant naar La Petite Maison. Een schattig hotelletje met een leuke stadtuintje.

Daar ontmoette we Irene onze kokkin. Een lieve geduldige babelkous. Wij moesten snijden en roeren en beetje van dit en een beetje van dat, en voila! Onze heerlijke soep was klaar. Wij hadden er ook nog sate’s bij en loempias. Irene leerde ons op de koop toe ook nog wat Javaanse woorden. Deze zullen we zeker aan Oma vertellen.

Sate’s

We hebben lekker gegeten en namen er  een ijskoude parbo bij en ook dat beviel ons goed.

Kortom we hebben genoten en kijken uit naar de andere tours

Parbo Bier