Vorige

 

Waar ligt Brownsberg?
Ongeveer 130 km ten zuiden van Paramaribo, ten westen van het Van Blommestein stuwmeer, ligt het circa 6000 ha grootte Brownsberg Natuurpark.
Het Brownsberg gebied, is uitgestrekt en begint al bij de voet van de berg. De berg is een restant van een halfmaanvormig bauxietplateau, dat met zijn 500 meter hoogte boven het omliggende oerwoud uitsteekt. Hierdoor zijn er prachtige uitzichten over het Brokopondo-stuwmeer en de uitgestrekte jungle. De berg wordt doorsneden door kreekjes die uitmonden in watervallen, waar wandelpaden door het tropisch bos naartoe leiden. Het natuurpark is hoog aangeschreven door haar biodiversiteit.
Er komen maar liefs +/-1450 verschillende soorten planten voor en er leven zeker 350 soorten vogels in dit natuurpark zoals de trompetvogels, papegaaien en toekans. Tijdens de wandeltocht heeft u een goede kans om apen, kikkers, of landschildpadden te zien. Het natuurpark dient als centrum voor natuur-educatie en publieke bewustwording betreffende natuurbehoud.

Wat gaan wij er doen?
‘ s Ochtends vroeg, vertrekt u per bus naar de Brownsberg. Na ongeveer 2.5 uur rijden stopt de bus op het Mazaroniplateau. Hier begint het uitgestrekte Amazonegebied en treft u nog ongerepte oerwoud aan. Wandelpaden voeren u door het bos van de prachtige Leowaterval. De stevige wandeling met afdalingen en beklimmingen door het bos, wordt beloond met een heerlijke natuurlijke massage onder èèn van de watervallen die voor een verkwikkende afkoeling zorgen. Sommigen lopen door naar de Irenewaterval. Een inspannende looptocht!
Daarna keert u terug naar het plateau waar een heerlijke lunch voor u klaar staat en kunt u hierna op de berg genieten van de oerwoudgeluiden en van het prachtige uitzicht over het stuwmeer. Na te hebben genoten van deze unieke ervaring, keert u in de middag terug naar Paramaribo.

Wat is inbegrepen?
Transport per bus, lunch, water/siroop, begeleiding van tourgids

Wat nemen we mee?
• Badhanddoek
• Zwemkleding
• Goede loopschoenen met profiel
• Zonnebrandolie
• Hoed of pet evt.regenjas/poncho
• Filmcamera en/ fototoestel
• Muggenolie
• Kleine rugzak om bijv. water te dragen voor eigen gebruik
• Surinaams geld voor de aankoop van souvenirs (indien aanwezig) en persoonlijke uitgaven
Paspoort

LET OP!!
Een goede lichaamlijke conditie is vereist voor de inspannende wandeltocht naar de watervallen.

 

€ 65.- p.p