Vorige

Lodge Hopping – 5 dagen

U heeft gekozen voor een lodgehopping tour in het Boven Suriname gebied. U ervaart het leven van een typische marrondorpen in dit geboed. een mooie mix van cultuur en avontuur voor de nieuwsgierige ontdekker!

Hoe ziet de tour eruit?

In de ochtend vertrekt u op het afgesproken tijdstip vanuit Centrum Paramaribo. We rijden in ongeveer 3,5 uur naar Atjoni en stappen in een korjaal voor een 2 uur durende boottocht. Eco Resort Pasensie is een klein ressort in het traditionele Marrondorp Pikin Slee. Hier verblijft u in een rustgevende omgeving omringd door tropische regenwoud. Samen met de gids wordt er een dorpswandeling gemaakt om de authentieke cultuur te ervaren, wandelingen door het bos, zwemmen en een bezoek aan het Saamaka Marron-museum. Pikinslee staat bekend om het authentieke dorps karakter en de lokale bevolking (ongeveer 3000) waardeert cultuur en geschiedenis.

Op dag 2 na het ontbijt vaart u in ongeveer 1-1 ½ uur naar Tioboto. Na aankomst kunt u het ressort verkennen en kunt u afkoelen in de rivier. ‘S middags maakt u een wandeling naar het lokale kostgrondje waar diverse aardvruchten, groenten en hooglandrijst geteeld wordt. De lokale Saramakaanse vrouwen zullen u leren hoe pinda te stampen in een stamper (matapi). Na de avondmaaltijd maken we gezellige praatjes / spelletjes aan tafel, in de avonduren, met een beetje geluk, kunt u kaaimannen op de rivier zien. U slaapt in een van de houten lodges met klamboes. Gemeenschappelijk bad en toilet.( enkele lodges hebben prive )

Na het ontbijt vaart u op dag 3 per boot naar Djumu. Onder begeleiding van een (lokale) gids loopt u door het dorp en wordt er een uitgebreide boswandeling gemaakt. Bij deze wandeling krijgt u veel informatie over de flora en fauna en de traditionele gebruiken van kruiden. Highlight van deze wandeling is om de Ananas berg te beklimmen (ongeveer 2 uur durende wandeling). Op de 219 meter hoge berg groeien de wilde ananassen (alleen in het seizoen te zien) nog steeds. Na de intensieve wandeling maakt u een boottocht naar de Tapawatra stroomversnellingen aan de samenvloeiing van de Gran -en de Pikin Rio. Daarna wordt u getrakteerd op een picknick met tropisch fruit.

Op dag 4 na het ontbijt kunt u ontspannen op het ressort. Met de kano vertrekken we naar het dorp Semoisi of Massiah, waar u een dorpsbezoek  aflegt. Afhankelijk van de activiteiten op die dag in het dorp krijgt u een goed beeld van de levensstijl, gebruiken en tradities.
‘S middags kunt u in de rivier zwemmen en een landbouw kostgrond bezoeken.
Op het ressort is een grasveld aanwezig. ‘S avonds organiseren we een culturele dans met vrouwen uit het dorp!

Op de laatste dag van de tour vertrekt u om zes uur ‘s morgens is het vertrek voor de koffietour. In de boot wordt koffie/thee gedronken en maakt u kans om in de vroege ochtend vogels te spotten en eventueel te zien hoe de lokale bevolking met hun activiteiten langs de rivier begint.
Na het ontbijt kunt u ontspannen en daarna vertrekken we per korjaal en bus naar Paramaribo.

** Het programma kan in een andere volgorde worden uitgevoerd en kan worden gewijzigd **

 

€ 459,- p.p (minimaal 2 personen)

6 Dagen tour € 569.- p.p

Bij de 6 daagse tour heeft u 2 nachten op Fredberg en  1 nacht Pasensi- 2 nachten Tio Boto)