Vorige

Matu island

Matu Island bevindt zich in het van Blommestein stuwmeer in het district Brokopondo. Het stuwmeer is makkelijk bereikbaar via de geasfalteerde Afobakaweg. In een kleine 2 uur rijden vanaf Paramaribo bereikt u de dam. Na aanmelding bij de wachters van de dam, kunt u uw auto veilig stallen. U wordt bij winkel Wirjo nabij de dam opgehaald door de bootsman van Matu Island en genietend van de schoonheid onderweg bent u met de open korjaal (sunscreen en pet/omslagdoek een must!) in ruim een uur op het eiland.
De lodge:
Er is een main lodge, met 16 kamers. Elke kamer is voorzien van een kingsize bed of kingsize stapelbed, met matrassen van een goede kwaliteit. Elke kamer is voorzien van een wastafel en een fan. De toiletten en doucheruimtes bevinden zich op de gang.
De cabana’s Naast de main lodge zijn er ook 2 cabanas beschikbaar. De gasten die in een groepje komen, of die wat extra privacy willen, kunnen van de cabanas gebruik maken. Er is een cabana met 3 slaapkamers en een cabana met 4 slaapkamers.

Wat kan men er doen?
Echt aan te raden is een kajaktocht naar één van de kleinere eilandjes in het stuwmeer. Met de zon in je rug heerlijk kajakken en ontdekken wat er op die eilandjes te zien en te ontdekken valt. Kajaks zijn te huur op het eiland, evenals bamboe hengels. Verder kun je in één van de 2 zwembaden zwemmen of relaxen in één van de 2 hangmattenkampen, met een geweldig uitzicht op het stuwmeer. Maar je kunt natuurlijk ook mee op een vistocht, Tukunari’s en Piranha’s vangen, met een boottocht mee naar het nabij gelegen Bakaaboto, vogels en wild spotten en genieten van de spectaculaire zonsondergang. En dan niet eens over de mooie sterrenpracht ‘s avonds te spreken. Kortom, genoeg te zien en te doen op Matu Island!
Matu Island is van alle gemakken voorzien. Er is soms Wifi verbinding, sa
teliet tv en aan de kinderen is natuurlijk ook gedacht.
Afhankelijk van het pakket dat u kiest zijn bij een verblijf op Matu Island, ontbijt, lunch en diner inbegrepen, evenals onbeperkt frisdrank, sap, koffie en thee. Alcoholische dranken zijn verkrijgbaar bij onze ruim gesorteerde bar.

Pakket A: Min.6 pers.
Per persoon: US$ 90.- p.p.p.n / 2 nachten: US$ 170.-
Bij de Dam wordt u opgehaald en varen wij in ca.1.15 uur naar Matu eiland.
Accommodatie
Alle maaltijden en non-alcoholische drank
Kinderen onder de 12 jaar krijgen 50% korting
Pakket B: US$ 70.-p.p.p.n excl eten en drinken, wel gebruik keuken etc.