Vorige

Het dorp Santigron is het dichtsbij gelegen traditionele dorp op circa 30 km vanuit Paramaribo.
U maakt kennis met de lokale bewoners, de marrons. De cultuur is dermate bijzonder, dat u er in kunt blijven verdiepen. Letterlijk betekent Santigron, (Zandgrond). Het helderwitte savanne-zand van de oude kustvlakte van Suriname.

Hoe ziet de dag eruit?
We melden ons om 08.45 uur aan bij de ingang van hotel Torarica en rijden in ongeveer een uur naar Santigron.

Na een welkomstdrankje en kennismaking met de beheerder wordt u opgehaald door de locale gids voor een rondleiding door het dorp. Tijdens deze wandeling zult u een goede indruk krijgen van de geschiedenis van het dorp, het traditionele leven van de Marrons en hun cultuur.

Na de rondleiding is er op het Santigron Eco Parc een overheerlijke Marronlunch bestaande uit o.a. rijst en een speciaal feestgerecht voor de Marrons (kunt u alleen nuttigen bij de Marrons), verse groenten, salades, vlees, vis en fruit als dessert. Alles wordt in eigen keuken bereidt. Na de lunch maakt u een een cultureel dansoptreden mee ondersteund door Apintie drums, alle spelers en danseresjes komen uit Santigron, dus authentiek. Daarna volgt een prachtige boottocht op de Sarramaccarivier.

Tijdens de boottochtje over de rivier heeft u een grote kans oog in oog te komen met de junglebewoners zoals apen, luiaards, lamantijnen, tropische vogels en misschien wel een kaaiman. Vervolgens meert u aan bij o.a. het Marrondorpje Haarlem voor een kleine dorpswandeling en er is een mogelijkheid om te zwemmen in een kreekje langs de rivier.

Let op: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en kan ook in een ander volgorde uitgevoerd worden (i.v.m culturele of weersomstandigheden)

Wat is inbegrepen?
Transport bus-boot, lunch, snacks en fruit, dranken
Met eventuele voedingsrestricties, wordt ook rekening gehouden.

Wat nemen we mee?
• Vrijetijdskleding
• Zwemkleding
• Zonnebrandolie
• Hoed of pet
• Filmcamera en/ fototoestel
• Muggenolie
• Surinaams geld voor de aankoop van souvenirs (indien aanwezig) en persoonlijke uitgaven

 

€ 85.- p.p