Vorige


Tio Boto is een klein eco ressort in de jungle van Suriname. Het ligt op 3.5 uur varen vanaf Atjoni aan de Boven Suriname rivier. Op het terrein staan 6 hutten met 1-2 persoonsbedden met klamboe. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om ook te slapen in een hangmat. Tio Boto kunt u zo authentiek beleven als u zelf wil. Puur en ongerept!
Tio Boto is genieten van de zon, van de geluiden van vogels en het zwemmen in de rivier met haar heldere, koele water. De avonturiers kunnen er vissen en zelf aan een kampvuur hun eten bereiden!

Hoe zien de dagen eruit?
In de ochtend vertrekt u op afgesproken tijdstip vanaf Centrum Paramaribo. Wij rijden in ca. 3.5 uur naar Atjoni en stappen aldaar in een korjaal voor een 3.5 uur durende vaartocht. Na aankomst kan het oord verkend worden en kunt u heerlijk afkoelen in de rivier. Na het avond eten en gezellige babbeltjes/spelletjes aan tafel slaapt u in 1 van de houten lodges met muskieten netten.

Na het ontbijt op dag 2 vaart u per korjaal naar Djumu. Onder de begeleiding van een (lokale) gids wandelt u door het dorp en onderneemt u een uitgebreide boswandeling. U krijgt informatie over de flora en fauna om u heen. U kunt een wandeltocht maken naar het Ananas gebergte in zo’n twee uur lopen door het oerwoud. Op de 219 meter hoge berg groeien en nog wilde ananassen (alleen in het seizoen te zien). Na de intensieve wandeling maakt u een boottocht naar de Tapawatra stroomversnelling, bij de samenvloeiing van de Gran- en Piking Rio. Na afloop wordt u getrakteerd op een tropische vruchten picknick. In de avond uren kunt u met een beetje geluk, op de rivier, kaaimannen spotten
Op dag 3 na het ontbijt, kunt u relaxen op het oord en/of zwemmen in de rivier.
Vervolgens vertrekken we weer terug per korjaal en bus naar Paramaribo.

Voor gasten die de 4 daagse tour doen.
Dag 3, na het ontbijt, kunt u relaxen op het oord. Per korjaal vertrekken we naar het dorp Semoisi of Massiah waar u uitgebreid een dorpsbezoek krijgt. Afhankelijk van de activiteiten op die dag in het dorp krijgt u een goed beeld van de leefwijze, gebruiken en tradities.
In de middag kunt u zwemmen in de rivier en een kostgrondje bezoeken.

Dag 4, ’s morgens vertrekt u half 6 ’s morgens voor de koffie tour. In de boot nuttigt u al varend koffie/thee en hoort/ ziet u hoe vroeg de lokale bewoners al starten met hun werkzaamheden langs de rivier. U kunt ook vogels spotten. Na het ontbijt kunt u relaxen en dan vertrekken we per korjaal/bus naar Paramaribo.

*Additioneel kunt u vissen op bijzondere plekken in het oerwoud, een bezoek brengen aan het marronmuseum, een rituele wassing hebben of genieten van een cultureel optreden. Of leren om pinda te stampen in een matapi.
Uw gids geeft u graag verdere informatie over de bovengenoemde activiteiten.

Let op: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen (i.v.m cultuur of weersomstandigheden). **bij 2-3 personen wordt de tour met de pendeldienst uitgevoerd. Vanaf 4 personen met een charter korjaal.

Wat is inbegrepen?
Transport per bus&boot, accommodatie, alle maaltijden, snacks en fruit, water, sap/siroop, koffie/thee Tourgids. Alle activiteiten zoals aangegeven.
Met eventuele voedingsrestricties, wordt ook rekening gehouden.

Wat nemen we mee?
• 2 Badhanddoeken en zwemkleding
• Korte broek en t-shirts en lange mouw hemd en lange broek voor de avond
• Goede loopschoenen met profiel
• Zonnebrandolie, muggenolie
• Hoed of pet
• Zaklamp
Paspoort
• Opgeladen filmcamera en/ fototoestel
• Vuilniszak om weekendtas of rugzak in te doen
• Kleine rugzak om bijv. water te dragen voor eigen gebruik
• Surinaams geld voor de aankoop van souvenirs (indien aanwezig) en persoonlijke uitgaven

 

3 dagen € 275.- p.p 

4 dagen € 295.- p.p